Nieuws

NOLIKO Maaseik haalt met Keith Pupart een stevige brok internationale ervaring

Als we indertijd eens thuiskwamen met een prima schoolrapport, kregen we een feestelijk ijsje of zo, maar ook de onvermijdelijke waarschuwing: "En nu volhouden!" In volleybal is het niet anders. Geen mens in de hele NOLIKO-familie denkt: "Och, komend seizoen mag het wat minder zijn." Integendeel. "Nog sterker worden", zo hoorden we de voorzitter verkondigen…

Het recept lijkt poepsimpel: behoud je beste spelers en vervang de andere door betere. Maar zó eenvoudig is dat allemaal niet. NOLIKO Maaseik meldde al enkele mooie contractverlengingen en stelde ook beloftevolle nieuwkomers voor. Nu komt het erop aan niet alleen de rekening maar ook en vooral de teampuzzel te doen kloppen. Eén aspect daarvan is de gezonde mix van jong en oud.

Wereldrecordhouder Hein Macnack blijft een jaar langer physical trainer bij NOLIKO Maaseik

Toen Joel Banks vorig jaar contact opnam met Hein Macnack, met het oog op de individuele conditietraining van onze spelers, twijfelde hij geen moment om deze uitdaging aan te gaan.

Voor de meesten van ons is Hein Macnack wellicht vrij onbekend, maar dat is zeker niet het geval voor volleybalspelers en andere topsporters. Hein is een expert, en in de fitnessruimte ziet hij dan ook werkelijk álles! Zijn taak is niet om specifiek betere volleyballers te maken op technisch of tactisch gebied; dát is voor anderen. Hein neemt het individuele fysieke aspect voor zijn rekening. De Surinamer (de 50 gepasseerd) heeft op dit vlak een stevig curriculum opgebouwd bij zowel de Nederlandse als de Engelse en Belgische nationale teams.

Hein Macnack komt helemaal niet uit een ploegsport maar uit de atletiek: als 12-jarige stuntte hij al in het verspringen, met een sprong van 6m33: ook vandaag nog altijd het wereldrecord voor die leeftijdscategorie!

NOLIKO Maaseik is erg tevreden dat Hein nog een jaartje voortdoet bij onze club. Als je eens een ochtendtraining komt volgen, kan je deze imposante kerel tegen het lijf lopen in onze STEENGOED Arena.

Andri Aganits (Estland) wordt nieuwe middenblokker bij NOLIKO Maaseik

Andri Aganits (°7 september 1993) werd in 2012 in Estland uitgeroepen tot Rookie of the Year. Hij moest nog 19 worden maar speelde al bij de Estse topclub Selver Tallinn waar toen ook ene Timo Tammemaa actief was...

Andri is twee jaar jonger dan Timo, nog een ietsje groter (2m07) en een tikje zwaarder. Volgens onze databanken heeft ie ook een centimeter of twee, drie hoger sprongbereik.

In tegenstelling tot Timo vertrok hij al op vrij jonge leeftijd op buitenlands avontuur. Een jaar Duitsland, een jaar Serie B in Italië en vervolgens twee seizoenen bij het Franse Poitiers en één seizoen bij die andere Franse topper Montpellier UC.

Andri Aganits heeft intussen zelfs al meer Estse nationale selecties op zijn teller staan dan Timo. Ze waren er allebei bij toen een sterk Estland in 2016 de European Volleyball League won.

Welkom Andri (of in ons beste Ests: "tere tulemast"…)

 

Elias Thys wil unief combineren met NOLIKO Maaseik

<p>Foto Pierre Pires Madeira</p>

Een hele reeks feesten, interviews en vieringen in het zog van de landstitel: allemaal goed en wel, maar intussen houdt de technische staf van NOLIKO Maaseik het hoofd koel. Het is nú immers money time om de fundamenten te gieten voor het nieuwe volleybalseizoen…

Toen we enkele weken geleden de komst van jonge belofte Simon Peeters (Rookie of the Year 2017) aankondigden, vertelden we terloops dat hij samen met o.a. Lou Kindt en Thomas Konings de ruggengraat vormde van een sterke jonge Red Dragons-lichting.
Die 'o.a.' (onder andere) stond er niet zomaar. Er zaten in die lichting inderdaad nog meer straffe gasten. Elias Thys bijvoorbeeld.

De boomlange Elias Thys (°20 okt. 1998) werd geboren in Gijón (Spanje) maar woont intussen al jaren in Hannuit (prov. Luik).

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be

 

Comments