Nieuws

Eerste klip in de nieuwe competitie, NOLIKO Maaseik vs Volley Haasrode Leuven

Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zover. Bij de openingswedstrijd van de competitie zal eerst de officiële sleuteloverhandiging plaatsvinden aan Frank Liebens van Steengoed Projecten ter huldiging van de herdoop van onze sporttempel naar STEENGOED Arena.

De ploeg uit het Hageland bezorgde NOLIKO Maaseik menige nachtmerrie, zelfs nog toen zij in Liga B speelden: op 16.10.2013 verloren de Maaseikenaren er de 1/8e finale van de Beker van België van wat verder een roemloos seizoen zou worden.

Ook de laatste wedstrijd van de reguliere competitie van afgelopen seizoen past in dit rijtje, want toen kwamen de mannen van de sympathieke coach Kris Eyckmans hier 2 punten pikken na 2-3 verlies van de Maaslanders in eigen huis. NOLIKO Maaseik had op dat ogenblik niets meer te verliezen, want de poleposition in de play-offs hadden ze toen al lang op zak. Maar niettemin, de uppercut was toch aangekomen…!

STEENGOED Arena, de nieuwe naam van onze volleybaltempel in Maaseik

Komende zaterdag bezegelen we verder de (her)doop van onze volleybaltempel wiens naam als LOTTO Dôme de wereld rond ging. Onze eerste wedstrijd van de nieuwe competitie tegen Volley Haasrode Leuven wordt gespeeld in wat van nu af aan de ‘STEENGOED Arena’ zal moeten heten.

De grindwinners die zich gegroepeerd hebben onder ‘Steengoed Projecten’ en zich als doel hebben gesteld om in het Maasland door grindwinning duurzame projecten te realiseren met een aanzienlijke maatschappelijke meerwaarde, hebben voor (minstens) 10 jaar hun naam verbonden aan onze arena.

Momenteel ondersteunen zij de beheerder van de Gemeenschappelijke Maas, nv De Vlaamse Waterweg, met de waterbeheersingswerken tussen Boyen in Stokkem en Bichterweerd in Rotem.

Straks willen zij ook meewerken aan het beperken van overstromingsrisico in deze barre klimaattijden ter hoogte van Elerweerd (tussen Elen en Heppeneert). Ook op andere locaties in het Maasland wensen zij nog maatschappelijke uitdagingen aan te gaan.

42e seizoensstart in hoogste reeks van de Belgische competitie voor NOLIKO Maaseik

Afgelopen dinsdagavond was het fonkelnieuwe Energie Center van onze sponsor INTELLISOL nv, prominent te bewonderen langs de Maastrichtersteenweg ter hoogte van Siemkensheuvel in Maaseik, het bewonderenswaardige toneel voor de officiële presentatie van het nieuwbakken team dat voor het seizoen 2017-2018 de rode kleuren zal verdedigen van NOLIKO Maaseik.

Een schare van sponsors en zakenvrienden vond het de moeite waard om met hun aanwezigheid hun trouw aan de club te bevestigen. En dit waarderen wij uiteraard enorm! Hartelijke dank hiervoor.

Toegegeven als nieuwsbriefschrijver moeten we ook nog studeren op de nieuwe namen en fit-ogende blikken van onze nieuwe spelers. Technisch directeur Wout Wijsmans en zijn crew, konden ondanks ingekrompen budget, een aantal beloftevolle jonge spelers toevoegen aan het beperkte groepje van de overgebleven sterren van afgelopen seizoen.

Sterk NOLIKO Maaseik op het internationaal tornooi in Polen

<p>Paulina Adasiak Photography</p>

Alhoewel NOLIKO Maaseik twee keer verloor op het voorbereidingstornooi in Polen, kunnen we tevreden terugblikken op de geleverde prestaties.

SKRA Belchatow, topper in Polen en Europa, werd tot het uiterste gedwongen: 2-3 (25-20 22-25 25-21 18-25 en 27-29). Nee, de tiebreak werd niet gespeeld als een gewone set tot 25 punten, maar vanaf 13 ging het nek-aan-nek tot de finish. NOLIKO Maaseik kreeg 6 matchballen, maar Belchatow kon pas zegevieren bij de zevende wedstrijdbal.

Zondagmiddag verloor NOLIKO Maaseik weer nipt met 2-3 tegen subtopper Lubin, dat op zijn beurt zaterdag met 3-2 won van Milaan (met Kevin Klinkenberg). Zondagavond won Belchatow dan het tornooi door een droge 3-0 zege tegen Milaan.

NOLIKO Maaseik eindigde verdienstelijk derde tegen dit sterk bezet deelnemersveld en Joël Banks toonde zich uiterst tevreden over het niveau en inzet van dit jong NOLIKO Maaseik.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be

 

Comments