Nieuws

VBC Waremme oftewel de rijke fruitoogst uit Waals Haspengouw

<p>Foto ZUPP</p>

In aanloop van de ‘grote’ tegenstanders op het Belgische en Europese Volleybaltoneel treedt NOLIKO Maaseik komende zaterdagavond in de STEENGOED Arena aan tegen het jonge, maar beloftevolle team uit Borgworm (wie bedacht ooit deze ongewervelde naam ?), oftewel Waremme.

De ploeg van hoofdaanvaller Robin Abiinet, Limburger Lienert Cosemans en middenman Arne Poelman versterkte zich met enkele jeugdige spelers (maar liefst 7 spelers uit de kern zijn 22 of jonger). De jongste speler is net 15 geworden!

De Waremmers haalden warempel afgelopen zondag hun eerste punten binnen, nadat ze in de voorgaande 3 al op bezoek mochten bij de groten der Aarde (Knack, het Guibertin van Seppe Baetens en Aalst), waar uiteraard geen punten moesten gepakt worden. Amigos Zoersel, dat een week eerder zonder veel moeite VDK Gent een pak voor de broek verkocht, ging vorige zondag roemloos onderuit in het Centre Sportif van Waremme.

Voor de Maaslanders komt het er op aan om opnieuw kostbare punten, waar in de 2 vorige wedstrijden rijkelijk mee werd gesmost, te sprokkelen.

NOLIKO Maaseik laat Gentse mannen kraken in een spannende tiebreak

<p>Foto HBVL</p>

Zondag 15 oktober 2017 om 15u00 VDK Gent - NOLIKO Maaseik 2-3 (25-22 16-25 26-24 21-25 11-15) - scouting

In onze voorbeschouwing van de uitwedstrijd van afgelopen zondagnamiddag op de koffie bij VDK Gent, vroegen we ons niet zomaar af of Joel Banks zijn team voldoende scherp had gekregen voor de op het eerste zicht niet zo belangrijke wedstrijd. We willen hier geen orakels prediken, maar een kaarske in Oostakker en een niet zomaar weggegeven goede raad is uiteraard nooit verkeerd. Laat een gewaarschuwd man er twee waard zijn voor de volgende wedstrijden!

NOLIKO Maaseik had duidelijk last van de kracht van de prachtige najaarszon en gaf de Gentse stroppen in zijn 3e competitiewedstrijd van het seizoen in de EuroMillions Volley League te veel ruimte tijdens de eerste sets en werkte daardoor zichzelf in nesten. Nochtans geven de statistieken een ruim ander beeld: zowel receptioneel als aanvallend stegen de Maaslanders uit boven zijn tegenstander, hetgeen toch enigszins hoopvol stemt voor de toekomst.

Zal er een kaarske in Oostakker nodig zijn voor NOLIKO Maaseik?

<p>Foto ZUPP</p>

Na een welgekomen onderbreking in de EuroMillions League afgelopen weekend als gevolg van het niet kunnen plaatsvinden van de oorspronkelijk voorziene wedstrijd tegen forfaitclub Topvolley Antwerpen, pikt NOLIKO Maaseik komende zondagnamiddag de competitiedraad weer op in de Gentse EDUGO Arena.

Of beter gezegd, Oostakkerse, want Oostakker is eigenlijk de exacte locatie van de sporttempel van VDK Gent. De Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekte-Ontvangenis van Oostakker is in de streek gekend als het Vlaamse Lourdes (of voor ons part: het Gentse Heppeneert) en werd een druk bezocht bedevaartsoord vooral na de wonderbaarlijke genezing van ene Pieter De Rudder die deze wonderbaarlijke genezing aan zijn gebroken en ontstoken been te danken had aan zijn diep geloof en de smeekbeden aan de grot bij de Heilige Bernadette. Of het voor NOLIKO Maaseik nodig zal zijn om vooraf een kaarske te branden, zal zich zondagnamiddag uitwijzen. De wedstrijd vangt er aan om 15u00.

Gunstige loting voor NOLIKO Maaseik in de Beker van België

De EDUGO Arena was afgelopen woensdag niet alleen het decor van de Supercup bij de dames welke voor de zoveelste keer werd gewonnen door Asterix AVO Beveren van trainer Gert Vande Broek, die het Dames-thuisteam van VDK Gent met 1-3 over de knie legde. Na de afgelopen voorrondes in de reeksen vanaf Liga B, vonden er woensdagavond ook de lottrekkingen plaats voor de Beker van België bij Heren en Dames.

NOLIKO Maaseik mag niet ontevreden zijn, want indien het kan doorstoten, ontmoet het Lindemans Aalst in de halve finale en Knack Roeselare pas in de finale. Uiteraard wikken we onze woorden. De passage ‘indien het kan doorstoten’ is hier zeer belangrijk. We worden er niet graag aan herinnerd dat we ooit pijnlijk met de neus op de feiten zijn gedrukt, nl. op 13/10/2013 bij Volley Haasrode Leuven (toen nog in Liga B)…

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be