Cleansheet voor NOLIKO Maaseik na eerste play-off wedstrijd

<p>Foto Amber Vranken Photography</p>

Je kan er de klok op gelijk zetten. Als onze voorzitter de krant haalt, krijgt op hetzelfde moment het anders zo lekkere Rodenbachbiertje plots een verdorie zuur azijnsmaakje bij één of andere, nieuwsbrief schrijvende taalpuritein aan de andere kant van het land. Maar goed, het glazuur van zijn toiletpot ten spijt, laten wij het niet aan ons hart komen.

Afgelopen zaterdag beet het ‘babyteam’ van coach Castellani de kop af van de ‘Battle with 6’, in het Schoon Vlaams ook wel ‘play-offs’ genoemd. Het team van aan de Franse grens, Prefaxis Menen, moest onverrichter zake de LOTTO Dôme verlaten, nadat het verzuimde om puntjes te pakken bij de Maaslanders. Nochtans zijn we meer gewoon van de Leiejongens, die in de reguliere competitie in de eigen ‘Hel van Mjiende’ Knack Roeselare over de knie legden.

Alle discussies van A- en B-ploegen ten spijt hadden de Rodenbachers hun focus al afgewend van de op dat ogenblik betekenisloze reguliere competitie, ten voordele van ‘belangrijkere’ confrontaties, zoals Bekerfinale en Europese Champions League. In het hoogseizoen van de contractbesprekingen moest toen de oogst immers worden binnengehaald.

Ook Callant Antwerpen miste in eigen huis de afspraak met de ‘Voil Jeannetten’ uit de tweede grootste carnavalsstad van Vlaanderen, Aalst. Brouwerij Lindemans had voor zijn mannen blijkbaar één of ander toverbrouwseltje meegegeven naar de Metropool die De Coninck te rijk is, want zij graaiden er 2 punten uit de la.

En in Roeselare hebben ze het toch wel moeilijk om de zware weerstand van de verdiende play-off-laureaat, Volley Haasrode Leuven, te verdoezelen. De winst van het team van Kris Eyckmans in de LOTTO Dôme was duidelijk geen ééndagsvlieg. Niettemin won de uittredende landskampioen, maar moest toch een setje prijs geven. En zo mocht NOLIKO Maaseik voor één keer de cleansheet-pluim, - met permissie van onze Z.D.H. Prins Jos VI en jeugdprins Tuur II -, op zijn hoed steken.

En als we dan toch onze beste veren uit de kast mogen halen, willen we deze ook wel voor één keer toewerpen aan de wedstrijdleiding, die voor de gelegenheid met zijn allen de taalbarrière waren overgestoken voor een sportief verloop van de match. De leiding van deze delegatie werd opgeëist door de immer flegmatieke scheids, Arturo Di Giacomo, die nog steeds nagenietend is van zijn opdracht bij de Olympische Spelen in Rio.

Wedstrijdverslagen van de eerste play-offwedstrijd tegen Prefaxis Menen kan u hier en hier lezen.

 

Agenda

Zaterdag 11 maart '17 om 20u30 Haasrode Leuven - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 18 maart'17 om 20u30 Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 25 maart ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Callant Antwerpen

Zaterdag 1 april ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Lindemans Aalst

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be