De bordjes hangen weer gelijk tussen NOLIKO Maaseik en Knack

<p>Foto Bart Vandenbroucke</p>

Dag van de Arbeid was werkendag voor het team van Castellani. Na een deugddoende lunch bij De Spaenjerd vertrok de ploeg direct na de middag om onderweg, op een boogscheut van Schiervelde, nog een uitgebreide rustpauze in te lassen.

Want rust, dat is dezer dage een ongekende luxe voor beide titelfinalisten. De communistisch-strakke kalender heeft hierover beslist en zo komt het dat tussen elke wedstrijd nauwelijks 45 uur recuperatie mogelijk is. En dan rekenen we verplaatsingen, tijd om te eten, naar het toilet te gaan, tijd maken voor partner of kinderen, enz. voor het gemak even niet mee.

En naast de fysieke beproeving willen we zeker ook de mentale last van dergelijk kort opeenvolgende wedstrijden niet onderschatten. Gefocust blijven, rotaties onthouden, video-analyses, tactische bespreking, adrenaline na de wedstrijd, perscontacten, afspraken met kiné, druk om te winnen, druk ook om foutenlast onder controle te houden, psychologische spelletjes aan het net, fluitconcerten aan de servicelijn, terug opladen na setverlies, joelende supporters, dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen, … en dan vergeten we wellicht nog tientallen factoren die morele sterkte van de spelers dezer dagen danig onder druk zetten.

Zal het u verbazen dat dit verschroeiende tempo alleen maar kan overwonnen worden door de ploeg die zowel fysiek als mentaal het langste stand houdt? Zo krijgt u alvast enig inzicht in wat er schuil gaat achter de ontlading die elk gewonnen punt, elke gewonnen set en vooral elke gewonnen wedstrijd voortbrengt.

We kunnen alleen maar respect opbrengen voor de mannen die deze week om de eer van hun club strijden, want, begrijpe wie kan, volgende week wordt van hen alweer verwacht dat zij diezelfde discipline terug op brengen voor hun nationale ploegen.

De wedstrijd van afgelopen maandagavond in Schiervelde was weer een ware promo voor het volleybal. Tot 2 minuten vòòr het eindsignaal wist niemand hoe het lot zou beslecht worden. De winstkansen wisselden zoals de bal over het net, elke seconde weer anders. By the way, voor uitgebreide wedstrijdverslaggeving stuurden we onze Bram naar het NOLIKO-supportersvak in Schiervelde.

Pure inzet, kracht, uithouding, focus, intelligentie en emotie bepaalden het spelbeeld dat als een film 24 beeldjes per seconde door onze hersenen joeg. We zagen Gladiatoren strijden tot de laatste snik om vervolgens in 2 flitsen de winst aan de ander te geven. Jammer, beiden verdienden het om als winnaar het Schiervelde-parket te verlaten. Alleen had de ander een fractie meer geluk op een beslissend moment.

Moeten we ontgoocheld zijn door de nederlaag? Enigszins wel, onze kansen op landstitel zijn weer even uitgesteld. Maar anderzijds beseffen we dat we het Knack Roeselare dit seizoen op eigen terrein nog nooit zo moeilijk hebben gemaakt als maandagavond. Hun thuisvoordeel heeft het dubbeltje zeer, zeer nipt doen kantelen in hun voordeel, maar het had ook anders kunnen vallen.

Als het thuispubliek dé doorslaggevende factor is in deze nog nooit zo spannende strijd voor de landstitel, dan hebben we maar één boodschap aan u, lezer van deze nieuwsbrief: trommel iedereen die u van ver of dichtbij kent op om komende woensdag 3 mei naar de LOTTO Dôme te komen om uw favoriet team, dé topclub uit het Maasland en ver daarbuiten naar de overwinning te schreeuwen in de 3de wedstrijd van de play-off-finale. Reserveer wel tijdig uw tickets en zakendiners.

En de winnaar van deze ongemeen spannende titelfinale kennen we ondertussen ook al, nl. het Belgische clubvolleybal.

 

Agenda

Woensdag 3 mei om 20u30, NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare

Vrijdag 5 mei om 20u30, Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

En daarna, tot de beslissing valt:

Zondag 7 mei om 19u30, NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be