Haasrode Leuven kan NOLIKO Maaseik geen 2e keer verrassen

<p>Tim Verhaegen Volleybal Photography</p>

Afgelopen zaterdag mocht NOLIKO Maaseik 2 keer op bezoek bij Volley Haasrode Leuven. En twee keer was het raak bij de Stella-Jongens uit de Universiteitsstad. Eerst konden onze jonge duivels van de Divisieploeg er de volledige buit binnenhalen. Enkele uren later in de arena van de Sportoase, konden de mannen van coach Castellani, zoals volleerde beursbeleggers, het rendement verdubbelen. En dat dit rendement bovendien een zilveren randje zou krijgen, zou later op de avond blijken.

Nochtans liep het niet van een rieten dakje daar aan de oevers van de Dijle. De Maaslanders waren gestart in de klassieke opstelling met Maan, Rychlicki, Bruno, Skladany, Colson en Vigil op de midden en Santucci in het groene pakje. Ook Wout Wijsmans verscheen terug op het appèl in afwachting van de ‘Medical Joker’ die de ongelukkige Anders Mol moet vervangen.

In set 1 kon het definitieve kloofje maar gemaakt worden bij 12-14, na een pipe-aanval van Bruno. Deze kloof werd verder uitgediept na een dakgoot van de combinatie Bruno/Vigil bij 14-18. Via 15-20, kon NOLIKO Maaseik de set achter zijn naam schrijven bij 19-25.

In set 2 schakelde Kamil een stoorzender uit door een slag tegen de antenne en dan mocht ook Steenhouwer uit zijn pijp komen bij 3-2, maar dan was het over en uit voor de Tobback-jongens, want de kloof diept uit van 5-8 bij de eerste TTO naar een Pythagoras-score bij TTO2 (9-16), na knappe acties van Vigil en een ace van captain Jelte Maan. Ook Bruno laat zijn servicebom los, waardoor Leuvencoach Kris Eyckmans naar een dubbele wissel moet. Coach Castellani vraagt terug focus van zijn team bij 12-19, waarna Wout Wijsmans nog even uit de huppelhoek mag bij 14-22. Set wordt beslecht bij 15-25.

In set 3 moeten normaal de alarmknoppen op rood staan bij de Maaslanders. Het scenario van enkele weken terug (met 2-0 voorsprong de wedstrijd weggeven bij 2-3) doemde namelijk opnieuw op. Bontje vervangt Vigil en het ging gelijk op tot 9-9. Na een netroller van tegenstander Pardon moet coach Castellani zijn mannen tot de orde roepen bij 12-9. Een blok van Colson zet de bordjes terug gelijk bij 12-12, maar dan botst Rychlicki op een muur bij 16-13. Maaseikenaar bij Leuven, Johan Sybers ontketent dan, waarna coach Castellani nogmaals naar de dode tijd moet grijpen. Nicolas Bruno haalt zijn servicekanon nog eens boven bij 18-15, waarna de Limburgers punt na punt terug krabbelen naar 19-20 na een dubbel blok van de ‘Kaanjel oet Beeg’ Rob Bontje, die vervolgens nog een listige service uit zijn armen tovert, die door Bruno op de pipe in de tegenaanval wordt afgewerkt. De Leuvenaars kraken uiteindelijk bij 21-25. Vooral aanvallend en blokkerend draaide de Maaseikse molen prima. Rychlicki, Bruno, Maan en Colson sprokkelden de dubbele cijfers.

Er kwam dus toch nog wat transpiratievocht vrij bij deze treffer aan de Leuvense Stoof. Ook voor de organisatie van Haasrode Leuven was het zweten bij deze eerste confrontatie in de Sportoase. De wedstrijdcommissaris noteerde enkele kleine opmerkinkjes, maar het vrijwilligerswerk van de plaatselijke club maakte veel goed. In deze Week van de Vrijwilliger mag dat ook eens gezegd worden, nietwaar?

Grote verrassingen noteerden we bij de andere play-off-confrontaties. Callant Antwerpen dacht bij 0-2 de buit binnen te hebben in de ‘Hel van Mjiende’, maar dat was buiten de waard gerekend van de talrijk opgekomen scouts-, KSA- en chirohemden, die hun ploeg naar de 3-2-overwinning scandeerden. De Vikings hadden moeite om hun nederlaag moeilijk verteren, hetgeen tot enig tumult leidde tot op de parking van de Vaubanhal.

En ook aan de Kapellekensbaan van Aalst noteerden we enige consternatie. Knack Roeselare ging er de boot in met 3-2! Al hebben ze in Rodenbach-city in dit soort situaties altijd wel een excuusje achter de hand… In Roeselare tellen ze nu af naar de Europese play-offwedstrijd tegen de vierdubbele Champions League winnaar, Zenit Kazan (RUS), komende dinsdag in Schiervelde.

Na 2 speeldagen in de play-offs staat NOLIKO Maaseik 3 punten los van Knack Roeselare dat op de hielen wordt gezeten door Lindemans Aalst en iets verderop Callant Antwerpen en de buurploeg uit Menen.

 

Agenda

Zaterdag 18 maart'17 om 20u30 Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 25 maart ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Callant Antwerpen

Zaterdag 1 april ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 8 april ’17 om 20u30 Prefaxis Menen - NOLIKO Maaseik

Voor tickets klik HIER
 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be