Nieuws

Gloednieuwe Volleyball Leagues Association heeft Belgische voorzitter…

De Volleyball Leagues Association (VLA) wordt opgericht met de nationale erkende Liga’s van Italië, België, Frankrijk, Duitsland en Polen als eerste landen.

De aanvragen van enkele andere landen zijn ondertussen ook in bespreking. Ieder land werd door het FIVB gevraagd om zijn eigen Liga op te richten om de belangen van de clubs te behartigen. De Belgische EuroMillions League doet dit professioneler dan ooit, staat sterker dan ooit, maar er is nog een lange weg te gaan. De VLA wil op zijn beurt als Europese vertegenwoordiger in gesprek gaan met het CEV en de FIVB om een evenwicht te vinden tussen de clubcompetities en de competities met de nationale ploegen. Er wordt gezocht naar een evenwicht op het vlak van kalender, gezondheid en belasting van de spelers en de financiële haalbaarheid voor de loonverstrekkers van spelers, namelijk de clubs.

Eerste klip in de nieuwe competitie, NOLIKO Maaseik vs Volley Haasrode Leuven

Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zover. Bij de openingswedstrijd van de competitie zal eerst de officiële sleuteloverhandiging plaatsvinden aan Frank Liebens van Steengoed Projecten ter huldiging van de herdoop van onze sporttempel naar STEENGOED Arena.

De ploeg uit het Hageland bezorgde NOLIKO Maaseik menige nachtmerrie, zelfs nog toen zij in Liga B speelden: op 16.10.2013 verloren de Maaseikenaren er de 1/8e finale van de Beker van België van wat verder een roemloos seizoen zou worden.

Ook de laatste wedstrijd van de reguliere competitie van afgelopen seizoen past in dit rijtje, want toen kwamen de mannen van de sympathieke coach Kris Eyckmans hier 2 punten pikken na 2-3 verlies van de Maaslanders in eigen huis. NOLIKO Maaseik had op dat ogenblik niets meer te verliezen, want de poleposition in de play-offs hadden ze toen al lang op zak. Maar niettemin, de uppercut was toch aangekomen…!

STEENGOED Arena, de nieuwe naam van onze volleybaltempel in Maaseik

Komende zaterdag bezegelen we verder de (her)doop van onze volleybaltempel wiens naam als LOTTO Dôme de wereld rond ging. Onze eerste wedstrijd van de nieuwe competitie tegen Volley Haasrode Leuven wordt gespeeld in wat van nu af aan de ‘STEENGOED Arena’ zal moeten heten.

De grindwinners die zich gegroepeerd hebben onder ‘Steengoed Projecten’ en zich als doel hebben gesteld om in het Maasland door grindwinning duurzame projecten te realiseren met een aanzienlijke maatschappelijke meerwaarde, hebben voor (minstens) 10 jaar hun naam verbonden aan onze arena.

Momenteel ondersteunen zij de beheerder van de Gemeenschappelijke Maas, nv De Vlaamse Waterweg, met de waterbeheersingswerken tussen Boyen in Stokkem en Bichterweerd in Rotem.

Straks willen zij ook meewerken aan het beperken van overstromingsrisico in deze barre klimaattijden ter hoogte van Elerweerd (tussen Elen en Heppeneert). Ook op andere locaties in het Maasland wensen zij nog maatschappelijke uitdagingen aan te gaan.

42e seizoensstart in hoogste reeks van de Belgische competitie voor NOLIKO Maaseik

Afgelopen dinsdagavond was het fonkelnieuwe Energie Center van onze sponsor INTELLISOL nv, prominent te bewonderen langs de Maastrichtersteenweg ter hoogte van Siemkensheuvel in Maaseik, het bewonderenswaardige toneel voor de officiële presentatie van het nieuwbakken team dat voor het seizoen 2017-2018 de rode kleuren zal verdedigen van NOLIKO Maaseik.

Een schare van sponsors en zakenvrienden vond het de moeite waard om met hun aanwezigheid hun trouw aan de club te bevestigen. En dit waarderen wij uiteraard enorm! Hartelijke dank hiervoor.

Toegegeven als nieuwsbriefschrijver moeten we ook nog studeren op de nieuwe namen en fit-ogende blikken van onze nieuwe spelers. Technisch directeur Wout Wijsmans en zijn crew, konden ondanks ingekrompen budget, een aantal beloftevolle jonge spelers toevoegen aan het beperkte groepje van de overgebleven sterren van afgelopen seizoen.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be