Kan NOLIKO Maaseik een puntenkloof uitdiepen in Schiervelde?

<p>Foto Zupp</p>

We kunnen de laatste dagen alleen maar respect opbrengen voor onze tegenstander van komende zaterdag in de play-offs van de EuroMillions Volley League. Knack Roeselare legde, ondanks de zege op serveerblaadje tegen Perugia (ITA), een zeer verdienstelijk Europees parcours af.

De drie Russische topclubs, Belgorod, Moskou en Kazan, zullen met hun megabudgetten op zijn minst de wenkbrauwen gefronst hebben in hun confrontaties met de Belgische Champions League deelnemers, die het hen knap lastig maakten in de onderlinge confrontaties.

“Les petits Belges” hebben zich danig in de kijker gefietst in het land van Poetin dat 560 keer groter is en 13 keer meer inwoners telt dan België.

Afgelopen dinsdag maakten de Knackies opnieuw indruk tegen de viervoudige Europese kampioenenclub Zenit Kazan. Echter moest de thuisploeg zijn sterkhouders Tuerlinckx en Dejonckheere missen en kon coach Emile Rousseaux zijn teleurstelling moeilijk verbijten: “We zijn ‘verloor’. En met een doos sorry’s win je geen match”, zo fulmineerde hij tegen zijn invallers die een beetje te veel aan zijn oren zagen om hun plaatsje in de kern op te eisen. Uiteraard is de ondertoon dat hij net die jongens terug op scherp wil krijgen voor de komende belangrijke confrontatie tegen NOLIKO Maaseik.

De Knackies lieten vorige speeldag belangrijke punten liggen aan de Kapellekensbaan bij Lindemans Aalst en volgen in de play-offs nu op 3 punten van de Maaslanders. Nog eens puntenverlies dreigt hen (nog verder) te doen afzakken in het klassement en het play off-finaletickets door de neus te boren.

NOLIKO Maaseik daarentegen behoudt de koppositie, zelfs bij verlies in Schiervelde. Maar daar willen coach Castellani en de zijnen uiteraard niet van weten. Zij gaan met een volle week tactische en fysieke voorbereiding en rust zaterdagnamiddag de baan op voor de verre verplaatsing naar Rodenbach-city en zullen er alles uit de kast halen om de punten in Limburg te houden. Deze puntenclash in het begin van de play-offs kan op het einde nog van doorslaggevend belang zijn. Vandaar dat het zaak is om zo snel mogelijk de zekerheid te hebben van het finaleticket.

Inmiddels is dit de 5de Clàsico van het seizoen. Tot nu toe staat de stand 2-2 gelijk. Wie zal het overwicht kunnen claimen na zaterdag ? Dat is de vraag waar iedereen naar uitkijkt.

De spelerskern heeft afgelopen week uitgebreid afscheid genomen van de onfortuinlijke Anders Mol, die omwille van zijn longblessure afziet van verdere deelname aan de competitie. Inmiddels is hij afgereisd naar zijn thuisland Noorwegen, vanwaar hij de verdere ontwikkelingen van zijn teammaats zal volgen.

 

Agenda

Zaterdag 18 maart'17 om 20u30 Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 25 maart ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Callant Antwerpen

Zaterdag 1 april ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 8 april ’17 om 20u30 Prefaxis Menen - NOLIKO Maaseik

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be

 

Comments