Nieuws

KNACK Roeselare wint de Beker '17-'18. Proficiat aan de tegenstander, supporters bedankt voor jullie steun.

NOLIKO Maaseik - KNACK Roeselare : 1-3 (22/25, 25/23, 16/25, 23/25)

Set 1 :

NOLIKO Maaseik en KNACK Roeselare weigeren de dictaten van de Bond

Morgen, zondag 18 februari, spelen NOLIKO Maaseik en KNACK Roeselare de bekerfinale. Wat een hoogdag voor beide clubs zou moeten worden heeft ondertussen een bittere nasmaak gekregen.

Net als de voorbije jaren worden beide deelnemende ploegen aan de bekerfinale als ‘cash-cow’ door Topvolley Belgium gebruikt om kaarten te verkopen aan een veel te hoge prijs. Alle overleg omtrent de organisatie wordt beschouwd als inmenging.

Nu blijkt dat enkele dagen voor de bekerfinale het overleg met de Liga, de woordvoerder van de professionele clubs, wordt opgeblazen door de Belgische Volleybalbond die vanuit een ivoren toren en zonder kennis van zaken de touwtjes in handen wilt houden. Eigenlijk herhaalt de geschiedenis zich en blijkt nogmaals dat we beter hadden moeten weten. In 2005 heeft Edwin Blauwblomme, na tien jaar voorzitterschap van Knack Roeselare, om dezelfde redenen het voorzitterschap van de Liga geweigerd.

Lukt het dit seizoen om de 15e Belgische Beker binnen te halen?

<p>Foto CEV</p>

De grootste wereldsterren van muziek en sport passeerden er al, maar komende zondag behoren de mannen NOLIKO Maaseik tot het vedettenkransje dat voor de rest van zijn leven kan uitpakken met de boutade ‘Wij speelden in het Sportpaleis!”. Na jaren van afwezigheid en door het stof kruipen, - herinner u onder meer de roemloze uitschakeling tegen Volley Haasrode Leuven dat toen nog in Liga B zijn clubkleuren verdedigde -, mocht NOLIKO Maaseik vorig seizoen voor de eerste keer deelnemen aan dé publiekstrekker bij uitstek in het Belgische Volleybal in deze iconische Antwerpse evenemententempel. Het zal voor onze jonge spelers een beklijvende ervaring worden.

NOLIKO Maaseik pakt hiermede zijn 25e finaleticket voor de EuroMillions Cup Final en telt 14 bekers op zijn palmares. De laatste bekertrofee dateert al van 2012 onder Vital Heynen.

NOLIKO Maaseik terug bij de beste 12 van Europa?

<p>Foto ZUPP</p>

Toegegeven, we hebben ons afgelopen ‘Asgoonsdig’ (Aswoensdag) toch wel even verslikt in onze haring! En deze keer niet omdat deze lekkernij als afsluiter van de feestelijke Vastenavondperiode ons niet bekoorde. Wel in tegendeel, we hebben met fascinatie via de website van Laola.tv, ons verbaasd over de wijze waarop de NOLIKO-trein over zijn tegenstander, Arkas Izmir (TUR), walste.

Onze vroegere publiekslieveling Joao Paulo Bravo, die tussen 2002 en 2005 onze clubkleuren verdedigde, maar nu aan de andere kant van het net mocht invallen, zal niet met weinig nostalgie hebben teruggedacht aan de periode dat hij voor de Maaseikse club, in de hoogste regionen van het Europese volleybal de pannen van het dak mocht spelen.

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie
Inhoud syndiceren

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be

 

Comments