NOLIKO Maaseik gaat laatste punten sprokkelen bij het ‘Zwarte Beest’

<p>IV Photography</p>

In de play-offs van de Euro Millions Volley League staat komende zaterdag alweer de voorlaatste speeldag op de kalender. NOLIKO Maaseik maakt de verplaatsing naar de sfeervolle Arenahal in Deurne.

De Arenahal heeft de beschermingsstatus als ‘Bouwkundig Erfgoed’, want het maakte deel uit van het voormalige Fort van Deurne, dat onderdeel vormde van de vestingwerken van het Versterkt Kamp Antwerpen, een gordel van zeven forten en een lunet, die in 1852-1854 door de Belgische Staat werden opgetrokken rond de Spaanse omwalling, ter bescherming van de strategische positie van de Antwerpse haven.

Het 'Fortje' behoudt een militaire functie tot omstreeks 1920 en wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt als schuilkelder en noodwoningen. Vanaf 1946 wordt de architect Renaat Braem (leerling van Le Corbusier en architect van o.m. de Politietoren aan de Oudaan in het centrum van Antwerpen) betrokken bij de plannen voor de aanleg van een nieuwe wijk op de vroegere vestinggronden. Na aankoop besluit de gemeente Deurne in 1955 tot de herbestemming van het 'Fortje' als sport- en cultuurcentrum.

Topvolley Callant Antwerpen kende eveneens een gigantische ontwikkelingsboost toen het enkele jaren geleden van deze gerestaureerde hal haar thuishaven maakte. De club maakte er enkele hoogtepunten mee, waaronder de winst van de Belgische Beker in 2014 en de Champions League campagne in het seizoen 2014-2015. Voor NOLIKO Maaseik is deze club het ‘zwarte beest’, nadat het 2 seizoenen achter elkaar de Maaslanders uit de Bekerfinale wist te kegelen.

Ook in de competitie zijn de wedstrijden tegen de Metropool harde noten om te kraken. In november kwam het in de reguliere competitie met 2-3 winnen in de LOTTO Dôme, maar ging in eigen huis de boot in na een thriller van jewelste. In de halve finale van de Belgische Beker moesten ze 2 keer de eer laten aan NOLIKO Maaseik en in de play-offs wisten ze weer een puntje te kapen in de Maaseikse sporttempel.

De ploeg van de eeuwig sympathieke coach Alain Dardenne deemsterde enigszins weg in deze nacompetitie, mede als gevolg van wat extrasportieve perikelen, en staat inmiddels op plaats 5 in de ranking op één puntje achter Prefaxis Menen. Sterkhouders Jolan Cox en oude bekende Dennis Deroey zullen echter niets onverlet laten om het de Maaslanders knap lastig te maken komende zaterdag. En de supportersclan, de Vikings, zullen, opgedweept door hun onvoorwaardelijke leider Benjamin De Herdt, ongetwijfeld hun hert laten spreken voor hun thuisploeg.

Inmiddels is het zo goed als zeker dat Knack Roeselare, zonder dat het daarvoor heeft moeten spelen, de tweede titelfinalist is geworden. Lindemans Aalst kon immers in de dubbele verplaatsing naar West-Vlaanderen (Schiervelde en Hel van Mjiende), geen enkel punt pakken en is nu uitgeschakeld voor de titelstrijd. Voor NOLIKO Maaseik komt het er op aan om nog 2 puntjes te sprokkelen in 2 wedstrijden om zeker te zijn van het o zo belangrijke thuisvoordeel van de finales.

 

Agenda

Zaterdag 22 april ’17 om 20u30 Callant Antwerpen - NOLIKO Maaseik

Dinsdag 25 april ’17 om 20u30 Lindemans Aalst - NOLIKO Maaseik

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be