NOLIKO Maaseik is nog lang niet uitgeteld... !

<p>Foto ZUPP</p>

Dura lex, sed lex” is een Latijns spreekwoord dat zoveel wil zeggen als de wet is streng, maar het is nu eenmaal de wet. En die beenharde wet van de sterkste hebben we woensdagavond moeten ondergaan in de 3de wedstrijd van deze oerspannenste play-off-finales van de EuroMillions Volley League in jaren. De blauwe garde uit Roeselare greep zijn tegenstander vanaf het eerste fluitsignaal van afscheidnemend scheidsrechtericoon, Arturo Di Giacomo, meteen naar de keel en liet de mannen van Castellani in de eerste set alle hoeken van het parket zien.

Ook in set 2 konden de Maaslanders zich niet meteen herpakken, waardoor ze plots met een 0-2 achterstand de schaapjes op het droge moesten zien te krijgen. Onder impuls van captain Jelte Maan, medical joker Ivan Raic en ‘good old’ Wout Wijsmans konden de Nolikonen set 3 binnen halen en ook set 4 leek bij 21-17 en 23-20 zo goed als gespeeld. Maar dat was buiten de waard gerekend van een in twijfel getrokken scheidsrechterlijke beslissing die opnieuw alle emoties liet losbarsten.

De tegenstander putte hieruit de nodige energie, terwijl de Limburgers zich uit het lood lieten slaan. Het deed ons denken aan halverwege set 3 tijdens vorige match in Roeselare. De kansen keerden zich tegen de thuisploeg. Raic slaagde er tot 3 maal toe in om matchpunt van de tegenstander ongedaan te maken, maar was wel betrokken in het mislukte blok dat de mannen van Emile Rousseaux uiteindelijk winst opleverde en hen aldus op één wedstrijd van de landstitel brengt.

Voor uitgebreide wedstrijdverslagen kunnen we terugvallen op ons thuisduo Bram en Luc.

Deze nederlaag kwam uiteraard hard aan bij het thuisfront. De huldiging van de beste scheidsrechter van de afgelopen jaren, ging daardoor enigszins de mist in. Niettemin willen we Arturo danken voor zijn jarenlange inzet en feliciteren met de eer die hij afgelopen jaren vergaarde.

In de titelstrijd is NOLIKO Maaseik nog verre van uitgeteld. Coach Castellani zal in aanloop van de 4de wedstrijd zijn handen vol hebben om zijn team vooral mentaal opgelapt te krijgen, maar wees maar zeker dat hij zijn huid heel duur zal verkopen in Schiervelde. Zijn jongens, onze jongens, hebben afgelopen maandag laten kijken tot wat ze in staat zijn in de Roeselaarse arena. Want er is geen uitgesproken underdog, noch favoriet (resp. David of Goliath voor ons part). Beide teams staan qua capaciteit, fysieke en mentale sterkte op dezelfde hoogte. Wie daar nog aan twijfelt moet dringeng op bezoek bij de oogarts. Boodschap na de 2 laatste wedstrijden is nu vooral koelbloedig blijven bij de soms hoogoplopende emoties aan het net en de scheidsrechterstoel door daaruit positieve energie te putten om door te gaan tot het bittere einde.

Wij speculeren nog steeds op een beslissende wedstrijd komende zondag in de LOTTO Dôme. Onze man op het secretariaat, Marc Vermeulen, heeft beloofd om bij winst komende vrijdag er te blijven kamperen tot zondagavond om al uw ticketreservaties in ontvangst te nemen en af te handelen.

NO BALLS, NO GLORY !

 

Agenda

Vrijdag 5 mei om 20u30, Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

En daarna, tot de beslissing valt:

Zondag 7 mei om 19u30, NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be