NOLIKO Maaseik neemt één punt in markante wedstrijd

<p>Foto Bart Vandenbroucke</p>

Een doos vol met sorry’s”, dat is toch het minste wat we van onze tegenstander mogen verwachten na de turbulente wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Knack Roeselare. We weten wel, we kopen er niets mee maar een minimale geste naar de Maaseikse spelers, staff en supporters die hun afkeer over hun onsportieve ontvangst in Schiervelde maar met moeite konden onderdrukken, lijkt toch wel op zijn plaats. Toegegeven een kordate en meer zelfverzekerdheid uitstralende wedstrijdleiding had veel ergernis kunnen vermijden. Maar dat is uiteraard geen vrijgeleide voor het nagenoeg puberale gedrag dat sommige blauwhemden meenden te mogen etaleren.

Als we op de schaamrode toon van het Knackse wedstrijdverslag mogen afgaan, dan ziet men aan de andere kant van het land nu ook wel in dat dit er ver over was en best niet voor herhaling vatbaar is. Tenminste als het hun menens is om lessen te trekken uit afgelopen zaterdag, is voor ons hier de ‘case closed’.

De blessurelast in beider kampen vereisten van beide teams alle creativiteit om in de gegeven omstandigheden het beste uit hun verhakkelde teams te halen. Maar dat belette niet dat men aan beide zijden van het net het uiterste uit de kan haalde om de buit binnen te halen.

Het coachduo Castellani-Banks startte nochtans met de klassieke opstelling (Maan, Skladany, Rychlicki, Colson, Vigil, Bruno en libero Santucci), maar gaandeweg in de wedstrijd werd de ganse bank in de strijd gegooid. Voor een uitgebreid wedstrijdverslag verwijzen we naar het nijvere schrijfwerk van onze blogger Bram.

Vooral de knappe invalbeurt van ‘good old’ Wout Wijsmans deed de wedstrijd kantelen in set 4. Knack slaagde er niet in om 3 matchballen te verzilveren en moest toelaten dat NOLIKO Maaseik een kostbaar puntje hen kon ontfutselen. Volgens de statistieken was Roeselare de betere ploeg met wat meer degelijkheid in receptie en aanval dan zijn tegenstander. Ook niet onlogisch kon het zijn foutenlast voor eigen publiek iets meer onder controle houden dan de Limburgers, die er spitsroeden moesten lopen.

Na 3 speeldagen heeft NOLIKO Maaseik zijn puntenvoordeel verdubbeld ten opzichte van de aanvang van de play-offs. Lindemans Aalst volgt nu als 2de en Knack moet zich met de derde plaats tevreden stellen, weliswaar in gelijke puntenstand met de Ajuinen. De Aalstenaren werpen zich nu duidelijk op als derde hond in het kegelspel. De strijd om de finaletickets wordt met andere woorden razend spannend.

En Knack Roeselare, … die wacht uiteraard nog de terugwedstrijd in de LOTTO Dôme op 18 april. Zij zullen met hun blessureleed en gedrag best uit een ander vaatje tappen, willen ze dan de klassieke Vijgen na Pasen vermijden. Wij Limburgers zijn gekend om onze gastvrijheid en zullen de Rodenbachers dan uiteraard zeer warm ontvangen…

 

Agenda

Zaterdag 25 maart ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Callant Antwerpen

Zaterdag 1 april ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Lindemans Aalst

Zaterdag 8 april ’17 om 20u30 Prefaxis Menen - NOLIKO Maaseik

Vrijdag 14 april ’17 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Haasrode Leuven

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be

 

Comments