NOLIKO Maaseik neemt afscheid van coach Daniel Castellani

<p>Foto ZUPP</p>
<p>&nbsp;</p>

Het doek is gevallen over volleybalseizoen 2016-2017.

We zullen nog lang terugdenken aan de waanzinnige eindsprint met twee perfect aan elkaar gewaagde teams die om beurten naar de andere kant van het land reisden om elkaar om de twee dagen in de ogen te kijken in een uitputtingsslag op topniveau… De ontgoocheling is groot, met als enige troost dat we Roeselare gedwongen hebben om een nóg hoger niveau te halen dan ze zélf wellicht voor mogelijk hielden.

Frustrerend, jawel, maar het is onze sportieve plicht om die zure smaak weg te spoelen en het volgende seizoen voor te bereiden… Die voorbereiding is uiteraard al gestart. En zoiets begint elk jaar met een inventaris: wie blijft, wie willen we graag houden, wie willen we er graag bij. Afscheid nemen en verwelkomen.

We deelden de vorige weken al mee dat onze Argentijnse receptie-hoekspeler Nicolas Bruno een jaar langer in Maaseik blijft. Nicolas was het voorbije seizoen een van onze absolute sterkhouders, en het doet ons veel plezier dat we ook het komende seizoen op hem kunnen rekenen.

Wij nemen daarentegen afscheid van onze coach Daniel Castellani. De Argentijn ging zowat anderhalf jaar geleden rond Kerstmis aan de slag bij ons team dat eigenlijk al enkele jaren een ietsje op de dool was na het vertrek van succescoach Vital Heynen en van toppers als Pieter Verhees, Simon Vandevoorde, Kevin Klinkenberg, Yannick Van Harskamp…

Daniel Castellani maakte zijn reputatie (bijna) helemaal waar. Hij kreeg het team vorig seizoen nog net op tijd op de rails om de finales van de play-offs te forceren en wist ook dit seizoen te scoren met een nagenoeg volledig nieuwe spelersgroep. Supercup, bekerfinale, vicekampioen, écht wel op een zuchtje: het is niet niks! NOLIKO Maaseik en Daniel Castellani waren nog lang niet uitgekeken op elkaar, maar Brazilië ligt een heel stuk dichter bij zijn heimat Argentinië… Dat heeft een grote rol gespeeld in zijn beslissing. Daniel Castellani wordt er coach van het Braziliaanse topteam Funvic Taubaté (tussen Sao Paulo en Rio de Janeiro). Wij zwaaien Daniel dankbaar uit en wensen hem veel succes!

De komende dagen volgt meer nieuws uit onze transferactiviteiten.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be

 

Comments