NOLIKO Maaseik vicekampioen, Knack Roeselare kampioen… proficiat!

<p>Foto ZUPP</p>

Ontgoocheld, maar met opgeheven hoofd en fier op hun uitstekende prestaties, hebben de mannen van NOLIKO Maaseik het strijdtoneel van de landstitel verlaten, afgelopen vrijdag tegen Knack Roeselare, dat zich nu voor de 11de keer Belgisch landskampioen mag noemen. Uiteraard niets dan lof voor en felicitaties aan de winnaar!

Zoals we in vorige nieuwsbrief al voorspelden, kwamen de Maaslanders zeer gefocust aan in Schiervelde. De laatste tactische richtlijnen en peptalk van coach Castellani hadden vermoeidheid doen plaatsmaken voor adrenaline. En dat was ook te zien tijdens de wedstrijd. In set 1 had de tegenstander maar liefst 5 setballen nodig om het laken naar zich toe te trekken. Set 2 leek eerder een walk-over, maar Maan, Rychlicki en good old Wijsmans, konden de schade nog beperken.

In Roeselare werden de feestkanonnen al in stelling gebracht, maar dat was buiten de waard van de Limburgers gerekend. In sets 3 en 4 werd de receptie van de blauwhemden in de vernieling geknald en wisten de Nolikonen de volle buit binnen te halen. En dan moest weer eens de EuroMillions van de tiebreak worden bovengehaald om de uiteindelijke winnaar aan te duiden. 3 matchballen hadden de Rodenbachers nodig om de tegenstander te vloeren en met een kattesprong aan de meet wisten zij de millimetersprint van deze maandenlange etappekoers te winnen. Een uitgebreid wedstrijdverslag bereidde Bram ons van achter zijn barbecue.

Meer dan ooit waren de tegenstanders aan elkaar gewaagd tot het aan laatste setpunt. Nooit zag NOLIKO Maaseik een landstitel van zo dichtbij aaien zonder hem binnen te halen. Opmerkelijk zijn ook de statistieken. Knack Roeselare wist vorige woensdag wel te winnen in de LOTTO Dôme, maar op eigen terrein moesten ze 2 keer toestaan dat de Maaslanders hen tot het kleinste verschil van slechts 2 puntjes dwongen om de overwinning binnenhalen. 19 sets werden er gespeeld in deze play-off-finale: 11 gingen naar Roeselare, 8 naar Maaseik. Van de 823 setpunten gingen er 404 naar Maaseik tegen 419 naar de Knack-jongens die op de meest cruciale momenten konden teren op hun jarenlang samenspel, het hoofd koel hielden en uiteindelijk afwerkten met het kleinste verschil.

Grootste verdienste gaat uiteraard naar onze NOLIKO-spelers met namen van wie in het tussenseizoen menigeen zijn wenkbrauwen fronste. Maar de combinaties van nationaliteiten, fenomenaal talentvolle jonkies, aangevuld met ervaren rotten, veroverden snel de harten van de Maaseikse supporters, waarvan er verschillenden na jarenlange afwezigheid de weg terug vonden naar de bij momenten wervelende LOTTO Dôme. Lovende woorden ook aan de staff, fenomenaal geselecteerd en aangestuurd door het trio Daniel Castellani, Joel Banks en Wout Wijsmans. Velen spraken over de beste combinatie van de laatste jaren. Een welgemeende proficiat aan dit team lijkt ons minstens op zijn plaats!

Laat ons hopen dat we toch minstens een stevige kern van afgelopen seizoen kunnen overeind houden. Maar niettemin wensen we hen die ons verlaten, het allerbeste toe. Niet het minst onze Limburgse middenman, rots in de branding, zilvervos en ‘kaanjel van Beeg’, Rob Bontje, wiens ongedwongen toegankelijkheid menig supporter charmeerde. Over verder nieuws aangaande transfers en contractverlengingen zal u ongetwijfeld op de hoogte worden gehouden.

Het seizoen kende door de laatste wedstrijd op verplaatsing een enigszins abrupt einde. Afgelopen seizoen heeft bewezen dat volleybal nog meer dan levend is in de LOTTO Dôme. Wij wensen u een deugddoende vakantie toe en hopen u zeker terug te zien bij de start van seizoen 2017-2018.

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be