Thuisvoordeel levert NOLIKO Maaseik 1e winst in de titelstrijd

<p>IV Photography</p>

Met veel bloed, zweet en tranen aan weerskanten van het net, waren het uiteindelijk de mannen in het rood van NOLIKO Maaseik die hun tegenstander afgelopen zaterdag net te slim af waren in de eerste wedstrijd in de titelstrijd met 2, tegen aartsrivaal Knack Roeselare, aangevoerd door de trainer van het jaar, Emile Rousseaux, en speler van het jaar, captain Hendrik Tuerlinckx (welgemeende felicitaties aan beiden! Voor de rest gaan we aan deze poll, georganiseerd door een krant met weinig voet aan de grond in Limburg, waardoor uiteraard nauwelijks Limburgse stemmen, niet te veel woorden vuil maken).

De eerste overwinning in de best of 5 is aldus binnen. NOLIKO Maaseik heeft nog nood aan 2 overwinningen om de 15de landstitel binnen te halen.

De wedstrijd ging gelijk op tot halverwege de tiebreak. NOLIKO Maaseik pikte sets 1 en 3 binnen, Knack had die eer in de sets 2 en 4. Pas bij 5-3 in de tiebreak kwamen er barsten in de blauwe kamp, barsten die uiteindelijk verder konden uitgediept worden en leidden tot winst voor NOLIKO Maaseik. Voor uitgebreide wedstrijdverslagen kunnen we nergens beter terecht dan bij onze huisverslaggever Luc en blogger Bram.

De ontlading was groot bij de thuisploeg en supporters, want de kop is er af en het was al van 2010 geleden dat NOLIKO Maaseik van Roeselare kon winnen in een play-off-finale. Om maar te zeggen welk een druk er van de schouders van de spelers viel na deze spannende, doch sportieve wedstrijd.

Veel tijd om daarbij stil te staan is er niet, want op 1 mei wordt traditioneel de Internationale Dag van de Arbeid gevierd, met voor ons Belgen een extra dagje betaald verlof. De dag ook van de Rode Vlaggen (uiteraard allemaal uitgesproken supporters van NOLIKO Maaseik) en van boude verklaringen (daar hebben we onze voorzitter voor). In de communistisch getinte landen ook tijd voor militaire parades met lucht- en pantserafweergeschutten, tankcolonnes en een arsenaal aan kernkoppen en raketlanceerinstallaties op wielen.

Niet dat we hiermee de sfeer willen scheppen voor de 2de wedstrijd van deze titelfinale, - we riepen al herhaaldelijk op voor ongebreidelde sportiviteit -,maar laat ons duidelijk zijn, NOLIKO Maaseik wil ook maandagavond voor winst gaan in Schiervelde. Ons supporterslegioen mag dan niet de omvang hebben van de Knackaanhangers, maar ze zullen er alles aan doen om hun ploeg aan te moedigen tot het uiterste. Wij willen het stof waar we de afgelopen jaren doorheen zijn moeten kruipen van ons af spoelen en de honger naar een nieuwe landstitel is groot. De aanhef van de bombastisch klinkende Socialistische Internationale klinkt op dit vlak misschien dan toch inspirerend: “Ontwaak! Verworpenen der Aarde. Ontwaakt! Verdoemd in hong’ren sfeer.”

Wat de uitslag ook zij, komende woensdag is het weer clash in de LOTTO Dôme. Reserveer tijdig uw tickets en zakendiners!

Voor het overige wensen wij u een deugddoend Feest van de Arbeid!

 

Agenda

Maandag 1 mei om 20u30, Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

Woensdag 3 mei om 20u30, NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare

En daarna, tot de beslissing valt:

Vrijdag 5 mei om 20u30, Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

Zondag 7 mei om 19u30, NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be