Uitzinnig publiek stuwt NOLIKO Maaseik naar finale en CHL

<p>Foto Tom Schulte</p>

Van paaseierindigestie was er dinsdag geen spoor in de LOTTO Dôme. Na de thuismatch tegen Volley Haasrode Leuven op Goede Vrijdag, de Limburgse Bekerfinales op Paaszaterdag en Paasmaandag, liepen de tribunes van onze LOTTO Dôme gezapig vol voor de 6de, maar o zo belangrijke clash tegen Knack Roeselare in de strijd om het finale- en Champions Leagueticket.

Voorzitter Mathi Raedschelders mocht nog een warme oproep voor de Levensloop-actie en de Stichting tegen Kanker lanceren en na het steeds weerkerende kippenvelmoment van het Limburgs Volkslied, met pupil van de match Emma Wijsmans aan de hand van haar papa, werd de zoveelste ‘Clasico’ op gang geschoten.

NOLIKO Maaseik moest in de eerste set zijn meerdere erkennen in de bijna feilloos presterende mannen van Rousseaux/Van Medegael, maar dan geraakte de Maaslandse pletwals eindelijk onder stoom. Want vanaf de 2de verplichte adempauze in set 2 nam de Maaslanders de ‘lead’ in handen, opgepept door de ingekomen captain Jelte Maan en aangevuurd door een uitzinnige menigte van meer dan 2.200 man.

De Knackies moesten de ongelijke strijd aanbinden tegen de zevende man en uiteindelijk de zege laten aan de Limburgers, voor wie het behalen van het thuisvoordeel in de titelstrijd nog de enige doel is van de resterende 2 verplaatsingen in deze play-offs.

Voor uitgebreide, knappe wedstrijdverslagen verwijzen we naar onze mannen van de perstafel Luc en Bram. Alvast hebben we de tickets voor de titelfinale en de Europese Champions League volgend seizoen nu beet. En daar was het toch om te doen, nietwaar? Knack Roeselare heeft nog geen mathematische zekerheid voor de titelstrijd, maar heeft ten opzichte van de kandidaat met nog een waterkansje, Lindemans Aalst, wel de beste papieren.

De wervelende sfeer op de tribunes werd voor de gelegenheid ondersteund door de trommelende supportersclan van onze zusterclub uit Aachen (GER), de Ladies in Black, die geen moment onverlet lieten om de ambiance op peil te houden.

Kortom, een kolkende LOTTO Dôme zoals in de hoogtijdagen. Voor wie er nog aan twijfelde, de kentering na jaren door stof kruipen is definitief ingezet en er wachten ons ongetwijfeld nog mooiere momenten in de komende titelstrijd. Begin alvast maar uw tickets te reserveren voor de play-off-finale. Het zal knokken worden om een seat te bemachtigen in de bikkelharde duels om de landstitel.

 

Agenda

Zaterdag 22 april ’17 om 20u30 Callant Antwerpen - NOLIKO Maaseik

Dinsdag 25 april ’17 om 20u30 Lindemans Aalst - NOLIKO Maaseik

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub NOLIKO Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@noliko-maaseik.be

 

Comments